
Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in de Romeinse tijd: van 28 april tot en met 6 mei is alweer de vijfde editie van de Romeinenweek. Met allerlei leuke en interessante Romeinse evenementen!
Recepten van vroeger, in de keuken van vandaag
Goed nieuws voor iedereen die geïnteresseerd is in de Romeinse tijd: van 28 april tot en met 6 mei is alweer de vijfde editie van de Romeinenweek. Met allerlei leuke en interessante Romeinse evenementen!
Dat deden ze vroeger slim: was je verliefd op een meisje en wilde je trouwen, dan gaf je haar gewoon een hylicmaker: een honingkoek. Als je bij de eerstvolgende theevisite een stukje terugkreeg wist je dat het wel goed zat.
Wie écht typisch middeleeuws wil eten, gaat voor een potagie. Oftewel, een stoof of ‘dikke soep’ van vleesbouillon, wintergroenten en restjes vlees. In zo’n beetje elk middeleeuws huishouden hing een pot boven het vuur te pruttelen, dagelijks aangevuld met wat er maar op dat moment voorhanden was…