Old Amsterdam Food Tour

Wil je Amsterdam eens ontdekken vanuit een culinair-historisch perspectief? Doe mee met de Old Amsterdam Food Tour.

Farming the City deed onderzoek naar de geschiedenis van voedsel in Amsterdam en de resultaten daarvan verwerkt in een rondleiding: de Old Amsterdam Food Tour. Een twee uur durende tour, waarbij je met een enthousiaste gids al wandelend of fietsend terugreist in de tijd. Aldus bekijk je de geschiedenis en ontwikkeling van de stad vanuit voedselperspectief. De tour leidt langs plaatsen die in het verleden een belangrijke rol speelden in de voedselvoorziening.

Je kunt kiezen voor fietsen of wandelen. Met de wandeltour loop je door het oude stadshart om de vroege voedselgeschiedenis van Amsterdam te verkennen. De fietstour leidt langs de 19e-eeuwse stadsrand en vertelt over de geschiedenis van voedsel ten tijde van de Industriële Revolutie, een periode van grote veranderingen.

Wanneer? Wandeltours: woensdaga­vond, start om 19.00 uur. Fietstours: zondagmid­dag, start om 14.00 uur. Waar? Alle tours starten op de Nieuwmarkt voor de Waag. Kosten? Een tour duurt 2 uur en kost €20 p.p. en €30 voor 2 personen (incl. een drankje). Kinderen onder 12 jaar gratis.

Zie ook www.farmingthecity.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.